Wie ben ik

Ik ben Ton van den Bosch geboren 22 februari 1950. Ik ben sinds mei 2015 met pensioen na veel jaren in gemeentelijke dienst hebben gewerkt vooral in de sport.

Ik woon al meer dan 14 jaar met veel plezier in ’s-Gravendeel in de Hoeksche Waard. Dicht bij de grote steden maar ook dichtbij in de polder met al z’n mooie vergezichten.

Sinds ik gepensioneerd ben heb ik meer gelegenheid voor het maken van foto’s. Deze hobby was altijd al analoog aanwezig maar inmiddels werk ik  volledig digitaal. Was het vroeger veel zwart wit, tegenwoordig gaat mijn voorkeur uit naar kleur.

 

Voorheen was de camera een Ilford en een Praktika camera tegenwoordig is dit het full frame materiaal van Canon de 5D Mark II. Ik heb daarbij meerdere lenzen zoals een Canon 24-105 mm, een Canon 100-300 mm en een 50 mm lens. Daarnaast ook lenzen van een ander merk. Tokina 11-16mm en een Sigma 100-400mm. Ik kan hiermee alle vormen van fotografie uitvoeren. Voor flitsfotografie maak ik gebruik van mobiele apparatuur die ook op locatie kan worden gebruikt. Voor straatfotografie gebruik ik een Panasonic Lumix GX3 met twee lenzen namelijk een 12-32 lens en een 8-18 lens.

Ik heb mij door het volgen van cursussen en workshops verder verbeterd in alle facetten van de fotografie.

Maakte ik in de afgelopen jaren veel natuurfoto’ s en macrofoto’s tegenwoordig maak ik vooral graag foto’s van mensen. Dat kan in de vorm van portretten zijn maar ook op straat waar mensen zich bewegen in de openbare ruimte. Soms rauwe beelden maar soms ook wonderbaarlijk mooi in haar eenvoud.

Spreekt je dit ook aan en wil je graag een bijzondere foto door mij laten maken neem dan eens contact met mij op. Samen zoeken naar een mooie locatie voor een bijzondere plaat. Veel is mogelijk, daar komen wij in een gesprek zeker uit.