Blog

Deze blog zal worden gevuld met bijzonderheden die mij opvallen in mijn leven als pensionado. Dat kan gaan van mooie weersituaties tot mijn werkzaamheden als vrijwilliger en alles wat daar tussenzit.  Eventueel aangevuld met een enkele foto of video.

Ik lees met grote regelmaat teksten die mij opvallen. Het gaat dan onder andere om de welbekende teksten van Loesje maar ook om teksten van www.omdenken.nl en zo zijn er nog veel meer sites die je wat langer laten nadenken over bepaalde zaken van het leven. Ik zal af en toe een dergelijke tekst op mijn website plaatsen.

Tot slot. Ik zal, zij het bescheiden, af en toe mijn dagelijkse activiteiten beschrijven. Het gaat dan vooral over de bijzondere dingen die mijn normale dagelijkse gang van pensionado over stijgen.

1 december 2016.

Ik ben gevraagd om van alle vrijwilligers van de Hospice een foto te maken voor een nieuw te maken smoelenboek en een nieuw magneet bord in de gang zodat bezoekers kunnen zien wie dienst heeft.  Heb op de medewerkersavond al veel foto’ gemaakt maar ik moet nog meer foto’s maken van de collega’s die er niet waren. Het is leuk om je uiterste best te doen je collega’s zo goed mogelijk op te foto te zetten.


10 oktober 2016.

Leermomentje

Jij bent niet gemaakt om te voldoen aan de verwachtingen van anderen, maar anderen dus ook niet om te voldoen aan die van jou.

http://www.omdenken.nl


1 juli 2016

Weer een belangrijk besluit genomen in mijn leven. Ik ga mij inzetten voor het reanimeren van mensen in Binnenmaas. Maandag 4 juli krijg ik hiervoor een training van een paar uur. Daarna kan je worden opgeroepen als er mensen een hartstilstand hebben binnen een straal van een kilometer van ons huis. Als je wordt opgeroepen ga je beginnen met reanimeren of je moet eerst een AED ophalen en dan assisteren.


Ik ga mijn best doen……….

Wie slim wil lijken, praat. Wie slim wil worden, luistert.

http://www.omdenken.nl

 


31 mei 2016

Hoe ouder je wordt, hoe meer je op jezelf gaat lijken.

http://www.omdenken.nl


28 en 29 mei 2016

Deze twee dagen heb ik foto’s gemaakt van de Hoekschewaardsche kunstenaars en hun werken. Twee zeer inspannende dagen waarbij ik vooral mijn best heb gedaan om de objecten mooi in beeld te brengen. Bij de beeldbank en foto’s staan enkele voorwerpen getoond al was de keuze heel moeilijk.


23 mei 2016

Vandaag ben ik gebeld door de organisatie van de Hoeksche Waardse kunstenaars kring. Zij hebben in het weekeinde van 28 en 29 mei a.s. de open atelier dagen. Ik ga de betrokken kunstenaars en hun objecten fotograferen. Ben vereerd met deze opdracht.

http://www.hoekschewaardsekunstenaars.nl


18 mei 2016

Gisteren met de coordinator mijn eerste voortgangsgesprek gehad over mijn werkzaamheden in de Hospice. Was een meer dan plezierig gesprek.  Het gaat lekker en heb het erg naar mijn zin.


17 mei 2016

De Roparun is geweest.Veel complimenten gehad op de wijze waarop ik de zaken voor mijn team verkeer heb geregeld. Nu nog even afwachten wat de gemeente en de politie zeggen maar tussendoor heb ik al gehoord dat deze al best tevreden zijn.

Geeft een meer dan goed gevoel dat ik met mijn team “kanjers” deze klus heb mogen klaren.


10 mei 2016

Je bent nooit te oud  om iets af te leren.

http://www.omdenken.nl


16 april 2016

Een workshop long exposure of te wel lange sluitertijd gevolgd in Zeeland. We moesten om 07.00 uur in de ochtend! aanwezig zijn op de Brouwersdam. Dus 5 uur opstaan om op tijd te zijn. Het was koud en winderig weer. Je moet wel heel veel lol hebben in je hobby om dit te doen. Maar wel weer wat geleerd.


6 april 2016

Een heel leuk gesprek gevoerd met twee collega’s van de Hospice over de kunstcollectie die jaarlijks enkele keren wisselt. Ook een heel leuk idee over de kamer “nummering”  waar ik misschien wel aan mee mag doen met foto’s. Ik voel mij zeer vereerd dat mijn foto’s worden gewaardeerd.


29 maart 2016

Workshop fotograferen gevolgd in de Biesbosch. Wat een verschrikkelijk weer kan het zijn in Nederland. Als weerman moet je geloof ik niet klagen maar als alles nat is je jas, je fototoestel, druppels op je lens(en) dan heb je het na een uur wel gehad. Toch nog een aantal foto’s gemaakt.


5 maart 2016

Kort geleden is de training afgesloten voor de werkzaamheden in het Hospice. Ik heb inmiddels al een keer met een collega gedraaid zonder dat er een coach aanwezig is. Ik had vooraf wel de kriebels maar het is goed gegaan. Ik heb ook besloten om verder te gaan met het werk in de hospice. Op 16 maart teken ik de samenwerkingsovereenkomst waardoor je ook officieel vrijwilliger bent van de Hospice de Patio en je alle werkzaamheden kan en mag uitvoeren.


18 februari 2016

De derde dag van de training Digisterker was een hele leuke dag. De cursisten waren allemaal al een heel eind gevorderd.  Mooi als je ziet dat mensen op leeftijd zich zo ontspannen achter een PC plaatsen terwijl ze met de kriebels in hun lichaam en zeer gespannen bij de eerste les binnenkwamen.  Als docent wel heel leuk als je nu het enthousiasme ziet en dat ze al bijna zelfstandig alles kunnen doen zoals mijn overheid en mijn belastingen opstarten. Het mooiste was een cursist die 4 maal eerder een DiGiD had aangevraagd en steeds vastliep en die nu zelfstandig inlogt en zijn eigen gegevens bekijkt.

Waardevol om te doen en dat je mensen kan helpen die heel angstig zijn voor de hele snelle ontwikkelingen in digitaal overheidsland.

http://www.digisterker.nl


17 februari 2016.

De tweede dag van de training voor de Hospice gevolgd. Het was net als de eerste dag een heel plezierige dag. Het ging vooral over communicatie. Een oefening kijken naar een persoon die een minuut tegenover je staat. Dan je omdraaien en opschrijven wat je allemaal hebt gezien. De ander mocht dan dingen wijzigen zoals sjaal af of ruilen of een andere bril opzetten. Het werd pijnlijk duidelijk dat ik niet goed had gekeken. Blauwe ogen werden bruine, een bruin sjaaltje werd blauw. Allemaal niet gezien. Ik geloof dat ik toch beter moet gaan opletten. Achterliggende gedachte is dat je in het Hospice goed moet kijken naar wat de bewoner wil en je daarop richten. Wat je zelf wil is dan niet echt aan de orde. Het gaat om die ander.  Een meer dan nuttige oefening dus.  O ja vanaf heden mag ik samen met een andere vrijwilliger zelfstandig een dienst draaien. En op 20 maart teken ik een samenwerkingsovereenkomst met de Hospice. Een bijna plechtig moment maar wel de afsluiting van een leerperiode. Ga nu dus echt aan de slag.

http://hetspectrum.nl/hospice-de-patio/


14 februari 2016

Deze tekst slaat wel goed aan bij mijn hobby.

Wie altijd maar kiest voor wind in de rug, gaat ‘s ochtends van huis en komt nooit weer terug.

http://www.omdenken.nl


6 februari 2016

Vandaag mijn vierde en laatste dienst gedraaid in de Hospice. Het is mij meer dan goed bevallen en ik wil wel doorgaan.  Ook vanavond weer leuke coaches en goede gesprekken gevoerd over de dingen die in het Hospice gebeuren.


4 februari 2016.

Vandaag de eerste dag als docent voor het programma digisterker. De cursus is speciaal bedoeld voor mensen die (nog) niet goed op de PC hun weg kunnen vinden in het aanmaken en gebruik van DiGiD. De komende drie donderdagen volgen de volgende cursusdagen.

http://www.digisterker.nl


20 januari 2015

Vandaag mijn eerste “dienst” gedraaid in het Hospice. Ik ging er toch met enige spanning naar toe maar het viel 100% mee. Leuke collega’s en ook aardige en vriendelijke bewoners. Het leert je ook weer (nog) beter op andere mensen te letten die niet meer zo mobiel als ik zijn. Volgende week weer een dienst. Kijk er naar uit.


11 januari 2016.

Vorige week heb ik de kennismakingsavond gehad voor het werk in Hospice de Patio in Dordrecht. We hebben een hele lijst gekregen wat je in de komende tijd moet doen. We zijn allemaal gekoppeld aan een coach om je te helpen met alles wat je moet doen. Een echte uitdaging. Alle vrijwilligers moeten ook een tilcursus van anderhalf uur doen. Ik kijk er ook naar uit om te beginnen. Ben heel benieuwd. Ik vond dit stukje wel heel toepasselijk toen ik de quote van 10 januari 2016 las.


10 januari 2016

Vraag niet: hoe moet ik het doen?
Maar: moet ik het wel doen?

http://www.omdenken.nl


5 januari 2016

Omdenkvraag:

Wat als er geen problemen meer waren?

http://www.omdenken.nl


24 december 2015

Het probleem is niet dat je niet weet wat je moet doen, maar dat je niet doet wat je allang weet.

http://www.omdenken.nl


18 december 2015

Schat, de winter is op.

Mwah Tekstuele Verwenners

http://www.mwah.nl


17 december 2015

Ik heb inmiddels meerdere gesprekken gevoerd met diverse personen van de Roparun. Mijn taak wordt steeds duidelijker en doordat de mensen die ik tot nu toe heb gesproken mij het gevoel geven op een plekje te zitten waar ik goed werk kan verrichten krijg ik er steeds meer zin. Volgende week het eerste overleg waarin de taken in de regio Rotterdam worden ” verdeeld”  en begin januari 2016 zal er ook overleg zijn met de verkeersmensen van de route die wat verder ligt dan de Rotterdamse regio. Ook daar kijk ik erg naar uit omdat deze mensen ook al voor langere tijd bekend zijn met hun taak en ook hun vrije tijd beschikbaar stellen voor de Roparun en tegelijk zorgen voor de veiligheid van de deelnemers en belangstellenden. Het lijkt mij fantastisch om met elkaar de losse eindjes van deze routes aan elkaar te knopen en met hulp van deze mensen de route zo veilig mogelijk te maken.

http://www.roparun.nl


 

12 december 2015

Soms moet je gewoon doen, soms moet je eerst denken. Denk daar maar eens over na.

http://www.omdenken.nl


10 december 2015.

Ik heb mij aangemeld als Projectleider verkeer bij de Roparun. Ik ben in het verleden 20 maal als CP medewerker mee geweest, 19 keer van en naar Parijs en 1 maal als kwartiermaker vanuit Hamburg.  Deze week een gesprek gehad met het bestuur en zij zien het ook helemaal zitten met mij in deze taak. Het voelt weer heel vertrouwd aan om weer mee te doen maar nu met een meer overkoepelende taak als projectleider,. Heb er echt zin in.  Wat ik ook heel fijn vindt is de hulp van allerlei mensen in mijn omgeving die hun ervaringen willen delen met mij.


5 december 2015

Een drankprobleem is het probleem dat er geen drank in huis is. 2015

http://www.omdenken.nl


1 december 2015

Sommige problemen krijg je.
De meeste maak je zelf.

http://www.omdenken.nl


29 november 2015

Zalig zijn ontmoetingen want zij bieden stof tot zelfreflectie

Uit het boekje meer dan een zin van Eelse Bies

http://www.eelsebies.com/eelsebies.com/Welkom.html


27 november 2015

Vandaag een bericht ontvangen van mijn pensioen voorziener het algemeen burgerlijk pensioenfonds het ABP.

Uw pensioen blijft op de nullijn in 2016.

De huidige financiële situatie van ABP biedt geen ruimte om de pensioenen in 2016 te verhogen. Daarvoor is de beleidsdekkingsgraad van oktober niet voldoende.

Wordt je niet echt vrolijk van.


26 november 2015

ga in januari 2016 een korte training volgen voor het project digisterker van de bibliotheken onder andere in de Hoeksche Waard. Hierbij wordt je getraind in het geven van les aan digitaal minder vaardige mensen die daarmee stapsgewijs ervaring opdoen met  de digitale overheid (DigiD) Daarnaast wordt je gastheer van tabletcafe’s en computer inloopuren.

bieb


23 november 2015.

Ik kijk met belangstelling uit naar de workshop fotograferen met long exposure oftewel lange sluitertijden. Deze zou eerst wordt gehouden in december 2015 in Renesse maar gaat in december niet door en verhuist naar januari of april 2016.  Deze workshop wordt gegeven door Marcel van Balkom.  http://www.marcelvanbalkom.nl Ik heb al eerder een workshop gevolgd bij Marcel en dat is echt een vakman op het gebied van natuurfotografie. Ik heb hiervoor een ND1000 stopper (filter) aangeschaft van Stealth Gear.


18 november 2015

Vanaf 7 januari 2016 gaat het beginnen. Dan is de kennismakingsbijeenkomst voor het werken in Hospice de Patio in Dordrecht. http://hetspectrum.nl/hospice-de-patio  Vanaf 13 januari 2016 heb ik eerst een dagcursus en vanaf 14 januari 2016 ga je vier diensten draaien met een ervaren vrijwilliger.  Dan op 17 februari 2016 weer een dagcursus. En later het tekenen van een samenwerkingsbijeenkomst. Wel heftig allemaal maar ik kijk er erg naar uit.


17 november 2015

Ben inmiddels begonnen met mij te verdiepen in Photoshop. Pfff daar moet je best moeite voor doen om alles te leren. Heb voorlopig een boek besteld en kan dan gaan oefenen.


15 november 2015

Onderstaande weerspreuk sprak mij wel aan..

Als de weerman loog bedenk dan:

Tussen de druppels was het droog.


Tekst 10 november 2015

Een probleem loslaten is onmogelijk; wat je wél kunt loslaten is de noodzaak het probleem op te lossen.

http://www.omdenken.nl